Sihat - Lazat -Berzat

05 Sep 2019
Sihat - Lazat -Berzat
View Full Size

Siapa kata beras tak baik utk kesihatan🤔🤔? Siapa yang dok bagi khabar angin yang beras tu menggemukkan🤔🤔? Amboi, dakyah sangat tau. Fitnah semata🙄🙄.
 

Statistik menunjukkan rakyat Jepun adalah antara yang paling sihat dan jauh sesangat dari obesiti. Hah, makanan utama mereka ialah nasi 🤩🤩🤩. Pagi, tengahari, malam, bak kata Mat Salleh breakfast, lunch n dinner, semua nasi🥳🥳🥳 .
 

Jadi kalau kata nasi tu buat gemuk mmg tak patutlah kan. Nasi ni sesungguhnya makanan yang sihat ye kawan2. Ia memberikan tenaga yang paling optimum dan GLUTEN FREE tau! Maka sangatlah sesuai untuk anak2 kita.
 

Hah, ni kami nak habaq (al-maklumlah mai dari utagha kan), Beras Cap Udang ada collection baru tau. Terbaik untuk semua. Basmathi 1121 Parboiled, extra panjang gitu. nama dia CAP UDANG SELLA. Glamour tak nama kami?
 

Apa bagusnya beras ni? Hah, yang pertama tinggi fiber, maknanya bagus untuk sistem pencernaan, boleh elak sembelit. Ke-duanya elok utk yg diet2 tu sebab kandungan Amylose (bukan Amy Mastura ye) boleh menahan lapar. maka bolehlah nak target badan ala2 Amy Willerton (tak tau siapa ni, sila pakat2 Google)🧐🧐🧐.
 

Ke-3, bila tinggi kandungan fiber dia kurangkan risiko cancer perut. Ke-4, beras Cap Udang Sella ni bagus utuk yang concern pasal jantung, hah sbb fatty acid dalammya menggelakkan kena sakit jantung. Kandungan gula yg rendah juga membuatkan ia pilihan penghidap diabetik🥰🥰.
 

Okaylah, ceq malas nak membebel panjang. Kalau ada yang tanya mana nak cari Cap Udang Sella ni, InSyaAllah dlm hujung bulan ni bolehlah jengah2 Giant, Mydin atau kedai2 grocery berhampiran. Kalau tak jumpa habaq kami, kami hantaq kat anda ye.
 

Okaylah... akak dah penat bebel. Jumpa korang di supermarket ye!



Switch to Mobile Version
Recent Updates